Teka-teki mengenai pasukan mana yang akan beraksi dalam saingan Liga Super musim hadapan bakal diketahui esok. Pasukan Felda United yang gagal mendapatkan lesen daripada Konfederasi Bola Sepak Asia (AFC). Satu lagi pasukan iaitu Terengganu FC II pula menjadi “feeder club” kepada pasukan Terengganu FC dan mereka akan beraksi di saingan Liga Perdana.

Ada dua pasukan yang disebut-sebut bakal menggantikan Felda United dan Terengganu FC II dalam saingan Liga Super musim hadapan. Dua pasukan tersebut ialah pasukan PKNP FC dan pasukan Negeri Sembilan. PKNP FC menamatkan saingan Liga Perdana musim 2017 di tangga ketiga manakala Negeri Sembilan pula di tangga kelima. Mesikpun Johor Darul Ta’zim II berada di kedudukan keempat, mereka tidak layak ke Liga Super kerana mereka merupakan pasukan “feeder club” kepada JDT di sainan Liga Super.

Jika kedua-dua pasukan layak ke Liga Super, maka kita akan melihat kelibat pasukan Negeri Sembilan buat pertama kali setelah 5 musim beraksi di kancah Liga Perdana. Bagi pasukan PKNP FC pula, ia salah satu saat paling bersejarah bagi kelab yang baru sahaja berusia 2 tahun itu. Mungkin dengan layaknya mereka ke kancah Liga Super, PKNP boleh mengekalkan khidmat penyerang terbaik mereka musim ini iaitu Shahrel Fikri.

Leave a Reply