Penyerang sensasi PKNP FC, Shahrel Fikri Fauzi masih lagi belum pasti tentang pasukan mana yang akan beliau sertai bagi saingan Liga Malaysia musim hadapan. Jodoh Shahrel bersama PKNP tidak kekal lama selepas beliau mengesahkan musim hadapan beliau tidak lagi bersama PKNP FC.

Musim 2017 nyata menjadi musim yang gemilang buat pemain yang berusia 24 tahun ini. Setelah berjaya membantu PKNP FC layak ke saingan Liga Perdana dengan mejadi naib juara Liga FAM 2016, Shahrel tidak mengambil masa lama untuk menyesuaikan diri dan memperkenalkan diri beliau kepada peminat marhaen bola sepak Malaysia. Musim ini, Shahrel menjaringkan 11 gol dalam saingan Liga Perdana. Beliau menjadi pemain tempatan kedua yang berjaya menjaringkan lebih daripada 10 gol dibelakang penyerang Kuantan FA, Abdul Malik Mat Ariff yang menjaringkan 15 gol.

Dalam saingan Piala FA pula, Shahrel Firki atau yang lebih mesra dipanggil Eki ini berjaya membantu PKNP FC mara sehingga ke suku akhir sebelum tewas kepada juara edisi 2017, pasukan Kedah. Dalam saingan Piala Malaysia, Eki berjaya menjaringkan 6 gol dan membantu PKNP FC mara sehingga peringkat suku akhir sebelum tewas kepada Felda United.

Setelah musim 2017 melabuhkan tirainya, Eki dikaitkan dengan pasukan juara Liga Super iaitu Johor Darul Ta’zim. Eki mampu untuk bermain di posisi sayap dan juga bermain sebagai penyerang kedua. Mana-mana pasukan Liga Malaysia yang berjaya mendapatkan khidmat Eki sememamngnya beruntung dengan kebolehan yang dimiliki oleh beliau.

Leave a Reply