Pasukan Kelantan telah menandatangani seorang lagi pemain import bagi mengukuhkan kekuatan pasukan bagi saingan Liga Malaysia musim hadapan. Pemain import tersebut ialah Cassio Francisco De Jesus, bekas pemain pertahanan pasukan Liga 1 Indonesia, Semen Padang FC. Cassio akan menggantikan tempat seorang lagi pertahanan import Kelantan, Mamadou Danso yang tidak disambung kontrak.

Cassio telah bermain sebanyak 33 perlawanan bersama Semen Padang musim lalu. Walaupun tidak berjaya membantu Semen Padang kekal dalam sainga Liga 1, tetapi beliau boleh dikatakan mempunyai pengalaman yang cukup untuk beraksi di saingan Liga Malaysia. Pemain berusia 28 tahun ini dikhabarkan ditawarkan kontrak selama satu musim dan mempunyai pilihan untuk menyambung kontrak beliau sekiranya beliau beraksi cemerlang bersama Kelantan dalam saingan Liga Malaysia musim hadapan.

Selain Cassio, Kelantan telah berjaya membawa masuk bekas penyerang import UiTM FC yang berasal Korea Selatan, Do Dong-Hyun. Dengan kemasukkan Dong-Hyun, nasib dua lagi penyerang import Kelantan iaitu Abou Bakr Al-Mel dan Seydi L.Imam masih lagi menjadi tanda-tanya. Difahamkan kedua-dua pemain ini akan dinilai terlebih dahulu sebelum meminjamkam atau menjual mereka ke pasukan lain.

Leave a Reply