Kali terakhir kita melihat pasukan Negeri Sembilan dalam kancah Liga Super adalah pada musim 2013 dimana mereka menamatkan saingan di tangga tercorot. Negeri Sembilan hanya mengutip 10 mata sepanjang musim berkat 1 kemenangan dan 7 seri. Musim hadapan, mereka sudah pasti tidak mahu mengulangi mimpi ngeri musim 2013 lalu.

Persiapan Negeri Sembilan untuk menghadapi saingan musim hadapan boleh dikatakan berjalan dengan baik. Mereka diperkuatkan oleh penjaring terbanyak Sukan SEA 2017, N.Thanabalan yang menyertai semula pasukan daripada Felcra FC. Selain Thana, Negeri Sembilan menandatangani Rizal Fahmi Abdul Rosid, Fakhrul Aiman Sidid, Ahmad Syihan Hazmi, Aizulridzwan Razali, Fauzan Dzulkfli dan Khairul Izuan Rosli. Selain pemain tempatan, setakat ini Negeri Sembilan menandatangani empat pemain import iaitu pemain Singapura, Madhu Mohana, Kim Do Heon, Flavio Beck Junior dan Nicolas Velez. Velez berjaya menjaringkan 13 gol buat kelab Thailand tersebut. Kali ini nampaknya pengurusan Negeri Sembilan mengambil langkah berhati-hati dalam pengambilan pemain import.

Kami berpendapat bahawa Negeri Sembilan mampu untuk kekal dalam saingan Liga Super bagi semusim lagi. Kombinasi pemain tempatan dan pemain import boleh membantu Negeri Sembilan musim hadapan. Lagipun, pemain yang ditandatangani rata-rata sudah masak dengan liku-liku Liga Super.

Menurut anda, bolehkan Negeri Sembilan mencabar pasukan lain dalam Liga Super ? Mari kongsikan pandangan anda bersama kami.

Leave a Reply