Sumber Gambar: schmoesknow.com

Peminat Piala Dunia sudah dapat merasakan bahangnya, apa taknya kejohanan yang datang 4 tahun sekali ini akan menyapa peminat bola sepak dunia dalam 17 hari sahaja lagi! Piala Juara-Juara baru sahaja melabuhkan tirai, dan sekali gus menandakan pemain-pemain kesayangan anda sedang berehat untuk kejohanan Piala Dunia. Untuk meneruskan “hype” dan menyemarakkan semangat peminat. Lagu rasmi Piala Dunia senantiasa menjadi topik hangat netizen kerana ia merupakan minyak sebagai penyemarak api kejohanan.

 

Lagu rasmi Piala Dunia telah dikeluarkan sebelum kejohanan itu disiarkan di Rusia bulan depan.

Prince Fresh menyinggung trek awal minggu ini dengan catatan di Instagram. Dia mengikuti jejak Pitbull, Jennifer Lopez dan Shakira, yang pernah terlibat dalam dua lagu sebelum ini.

Pertandingan pertama Piala Dunia akan berlangsung pada 14 Jun.

Netizen di media sosial bertanya bagaimana lagu Amerika Latin yang dipasangkan dengan negara tuan rumah kejohanan itu Rusia – dan membandingkannya dengan usaha-usaha masa lalu termasuk tema “Waka Waka” Shakira untuk pertandingan 2010 di Afrika Selatan.

 

Ada lagi yang hairan dengan pilihan pelakon – Will Smith disertai artis Reggaeton yang berasal dari Puerto Rico, Nicky Jam dan penyanyi Era Istrefi, yang menggambarkan dirinya sebagai “Albanian Kosovar” – tidak seorang pun dari negara-negara yang bersaing dalam pertandingan tahun ini.

Will Smith adalah pilihan yang aneh kerana kredibilitinya sebagai rapper yang semuanya telah hilang – jika pernah ada sebelum ini. Itu bukan untuk membuang bakatnya dalam bidang lain, tetapi kerana dia kebanyakannya dikenali sebagai pelakon dan pelawak, cubaan keikhlasan dalam satu baris seperti “Satu kehidupan, satu impian, satu saat, satu pasukan / Satu anda, lampu panas, seribu sekatan jalan raya, satu pukulan “hanya membuat pendengaran merosot.

Ini campuran yang ganjil dan mereka telah mencipta lagu dengan mesej generik: anda hanya mendapat satu kehidupan jadi “Live It Up” – tentang klise terbesar yang anda boleh temui untuk mana-mana lagu yang berkaitan dengan sukan, yang dibuka pada jenis daripada suram, “woah-oh, woah-oh-oh-oh” anthemik yang menjadikannya mudah untuk menggambarkan Diplo berjejak kerana dia mengambil wang itu dan mengosongkannya keluar dari studio.

Ada diantara netizen pula yang mengatakan lagi ini sangat “awesome“.

Dengarkannya dengan sendiri dan membuat pernilian anda dan beritahu kami pendapat anda.

 

Sumber Rujukan : 

http://www.cbs8.com/story/38281802/will-smith-raps-on-new-song-for-the-world-cup-listen
http://www.bbc.com/news/newsbeat-44266726
https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/reviews/russia-world-cup-song-live-it-up-review-will-smith-nicky-jam-era-istrefi-a8368966.html
https://etcanada.com/news/331869/will-smiths-live-it-up-world-cup-anthem-leaves-soccer-fans-divided/
http://ewn.co.za/2018/05/26/world-cup-divides-fans-with-live-it-up-will-smith-anthem
http://www.bbc.co.uk/news/newsbeat-44266726

 

Baca Juga: 3 Pemain Yang Boleh Menggantikan Dani Carvajal

Leave a Reply