• Iceland yang akan muncul dalam Piala Dunia FIFA buat kali pertama dalam sejarah, Iceland hanya mempunyai satu perkara di dalam fikiran mereka – Lionel Messi, yang terbaik di dunia.

  Iceland berpengalaman menentang Cristiano Ronaldo semasa kempen Euro 2016 yang menarik ketika mereka menentang Portugal. Kini, mereka berharap dapat menebus kekecewaan dalam perlawanan pembukaan mereka dan pertandingan Piala Dunia pertama mereka menentang Argentina.

  “Ini bola sepak, apa saja boleh berlaku … kita tahu ia akan menjadi rumit, tetapi kita yakin dapat terus mengambil langkah yang diambil dalam beberapa tahun kebelakangan ini, kita tahu Argentina adalah salah satu pasukan terbaik dalam Piala Dunia, tetapi kita akan lihat. “, Ragnar Sidgurdsson memberitahu La Nacion.

  Sidgurdsson, yang bermain sebagai pemain tengah, mempunyai tugas yang sukar untuk menghentikan Messi dan berkata: “Ini menarik untuk bermain menentang Messi, saya tidak pernah menghadapinya dan saya tidak tahu apakah ada yang pernah melakukannya, tetapi bukan hanya dia , Argentina mempunyai banyak pemain yang baik … kami perlu bersedia apa sahaja. ”

  “Kita semua tahu dia yang terbaik di dunia, apabila kami,kami perlu bermain sebagai satu pasukan,” katanya. .

  Penjaga gol Hannes Halldorsson pula memberi isyarat bahawa perancangan menentang Messi boleh menjadi sia-sia sebagai penjaga gol kerana permainan Argentina dan Messi tidak dapat di jangka.
  susah untuk merancang , dia seorang pemain yang sangat sukar untuk dibaca,” katanya.

  Sementara itu, Birkir Saevarsson mempunyai pengalaman selama 33 tahun,tidak mendedahkan tentang cara permainan Iceland tetapi berharap mereka akan berjaya. “Kami mempunyai rancangan untuk menyekat dia(Messi), kami harap kami akan berjaya,” katanya.

  Baca lagi: (Piala Dunia) 5 Underdogs Buat Kejutan Piala Dunia

  Leave a comment

  Your email address will not be published.