• Bola! Bola! Bola! semua orang gila Bola! Kita seperti dalam dilema nak beraya atau nak tengok bola? Perjumpaan setahun sekali nak beraya rumah pakcik makcik mungkin sendu atau lebih cenderung kepada adakah dia mempunyai TV untuk kita menonton Piala Dunia? Tapi dalam zaman teknologi ini kita boleh menonton Piala Dunia di telefon bimbit anda sahaja. Jenama-jenama yang berkait rapat dengan Piala Dunia berlumba-lumba mengeluarkan iklan yang terhangat  untuk persaingan yang bersemangat.

  Ronaldo – versi asal, bukan Portugis – dan rakan sepasukan Brazilnya yang menjalankan rusuhan di lapangan terbang Rio. Kerjaya David Beckham dengan kejam dipangkas oleh kes kecil “Footballitis.”

  Bagi peminat bola sepak, iklan TV yang disertakan dengan Piala Dunia sering kali lebih berkesan daripada tindakan di lapangan. Iklan blockbuster melihat nama-nama terbesar permainan membongkar kepalanya bertindak (seringkali memberi kesan buruk) dengan selebriti dan nama-nama standard emas dari sukan lain. Siapa yang boleh melupakan tempat Nike ini dari tahun 2010, yang menyaksikan Homer Simpson bersemuka dengan Cristiano Ronaldo manakala Wayne Rooney, setelah mengalahkan diri sendiri, memberi Roger Federer peluang dalam permainan ping pong?

  Bagi jenama, slot-slot iklan tv dan online Piala Dunia adalah pengiklanan manna: matlamat terbuka untuk menamakan patriotisme sukan yang akan menaikkan jumlah penjualan mereka. Dalam usaha untuk mengalahkan satu sama lain, syarikat-syarikat besar tidak kedekut untuk berbelanja kepada bakat, dengan konsep kreatif menjadi lebih menggila semakin dekat kejohanan dalam usaha untuk mengoptimumkan potensi viral. (Sekurang-kurangnya itulah satu cara untuk menerangkan claptrap cod-inspirasi dan overblown acting.)

  Pada tahun ini, jenama besar telah mula melenturkan otot pemasaran mereka, melancarkan klip bintang-bintang dengan  bajet lebih kurang anggaran untuk kos tahunan tahunan kelab bola sepak liga yang lebih rendah di England. Adidas telah menggunakan influencers dalam kalangan selebriti dan bakat selebritinya, seperti Pharrell Williams dan A$AP Ferg bersama Lionel Messi dan Paul Pogba, manakala Nike (seperti yang dilihat di video pertamas di atas) telah meletupkan debu dari gulungan arkibnya, memberi penghormatan ke adegan lapangan terbang legenda Rio 20 tahun yang lalu. Terdapat ruang untuk pemain pesara antarabangsa Zlatan Ibrahimović, yang telah disemai untuk kempen Visa.

  Dengan kejohanan tahun ini berlaku di Rusia, anda akan melihat rasa Eropah Timur yang jelas berjalan melalui beberapa klip.

  BBC Sport

  Gatorade Satu filem pendek mengenai Lionel Messi

  ITV

  Nike seperti iklan kumpulan Brazil di atas.

  Pepsi

  Adidas

  Vivo

  Fox

  Fox “featuring” Deadpool & David Beckham

  Budweiser

  Inilah cara ICELAND Mengumumkan KIT PIALA DUNIA 2018 mereka.

  Reyka

  Icelandair

  Qatar Airways

  Astro

  Fifa 18

  Lidl

  Beats by Dre

  Coca-cola

  Hyundai

  Kia

  Penulis rasa ini iklan paling win sebab ialah Zlatan daripada Visa

  Montage Opening Piala Dunia seakan-akan Game Of Thrones

  Anda mungkin akan berminat dengan artikel kami yang lain seperti ini.

  Sumber: https://www.highsnobiety.com/p/world-cup-2018-best-adverts/

  Leave a comment

  Your email address will not be published.