• Bekas bintang Watford, Odion Ighalo dari Nigeria telah menerima ugutan bunuh selepas negaranya terkeluar dari Piala Dunia Rusia 2018.

  Penyerang itu melepaskan dua peluang keemasan untuk menjaringkan gol ketika melawan Argentina pada hari Selasa lalu ketika Super Eagles kalah 2-1 di Saint Petersburg.

  Keputusan seri akan menghantar pasukan yang dilatih Gernot Rohr ke peringkat seterusnya, tetapi jaringan pada minit-minit terakhir Marcos Rojo mengakhiri kempen negara Afrika Barat itu.

  Ighalo, yang telah dijual oleh Watford kepada kelab China Changchun Yatai untuk £ 20million tahun lalu, kini telah bertindak balas selepas ancaman bunuh dan penderaan kata-kata dari penyokong Nigeria.

  Penyerang berusia 29 tahun itu menulis: “Bagi mereka yang mahu bunuh saya, tolonglah – saya anak lelaki seorang manusia.”

  “Kami telah melakukan yang terbaik, tetapi kadang-kadang perkara tidak selalu jadi seperti yang anda mahu – tetapi kehidupan perlu diteruskan.”

  “Pengalaman hebat di Piala Dunia, dan saya menikmati setiap saat.”

  Nigeria dijangkakan akan layak ke peringkat seterusnya dari Kumpulan D, tetapi mereka kalah kepada Croatia dan Argentina yang hanya layak dengan gol pada minit ke-86 minit dari pemain pertahanan Manchester United, Marcus Rojo.

  Ighalo menjaringkan 39 gol dalam 99 penampilan bersama Watford berikutan perpindahannya dari Udinese pada 2014.

  Dia berkata selepas perlawanan Selasa lalu: “Saya memohon maaf kepada Nigeria, saya minta maaf kepada rakan sepasukan saya.

  “Saya mengambil tanggungjawab untuk permainan ini, kerana sekiranya saya telah menyempurnakan peluang yang saya dapat ia menjadikannya perlawanan yang berbeza.

  “Hari yang menyedihkan bagi saya, rakan-rakan dan negara kerana kita terkeluar dengan cara yang tidak baik – dan kami lebih berhak.”

  ANDA MUNGKIN BERMINAT: Kylian Mbappe Pemain Hebat Berjiwa Murni!

  Leave a comment

  Your email address will not be published.