Inikan Bola

Slogan InikanBola Slogan InikanBola JANGAN LEPASKAN

Sumber Foto: Daily Express

Thu, 25, Jan, 2018, 4:05 PM | Oleh Arsene Wenger: Belum Tentu Aubameyang Ke Arsenal!

 • Arsene Wenger terus berdolak dalih dalam memberi sebarang komen mengenai perpindahan Pierre-Emerick Aubameyang ke Arsenal selepas pasukannya membedil Chelsea dengan keputusan 2-1 untuk mengesahkan tempat ke perlawanan akhir Piala Carabao dengan kemenengan 2-1.

  Pengurus Arsenal yang berasal dari Perancis itu sangat gembira pasukannya kembali dari belakang untuk mengalahkan Chelsea hasil jaringan Granit Xhaka dan gol sendiri pertahanan Chelsea, Antonio Ruediger.

  Chelsea sebelum itu membuka jaringan terlebih dahulu seawal minit ke-7 melalui Eden Hazard. Kemenangan ini, membolehkan Arsenal bertemu Manchester City, bulan hadapan di Stadium Wembley sejak kali terakhir Arsenal melakukannya pada musim 2010/2011 namun kalah kepada Birmingham City.

  Jauh dari Stadium Emirates, beberapa delegasi Arsenal sedang mencuba lagi untuk membuat bidaan keatas penyerang prolifik Borussia Dortmund, P-E Aubameyang.

  Laporan dalaman memberitahu, kelab Bundesliga itu menolak bidaan kedua dari Arsenal dalam usaha mereka mendapatkan penyerang kebangsaan Gabon itu.

  Bidaan Arsenal seterusnya dijangka akan meningkat sehingga €65 juta, dengan bidaan sebelum ini yang bernilai €50 juta ditolak mentah-mentah oleh Borussia Dortmund. Wenger diminta memberikan komen mengenai Aubameyang selepas kemenangan 2-1 keatas Chelsea

  Wenger berkata: “Perkara yang terbaik adalah saya tidak mengatakan apa-apa.  Jika ia (perpindahan Aubameyang ke Arsenal) berlaku, maka ia akan berlaku, kerana segalanya belum ada sebarang kepastian,”

  “Kita mempunyai sekumpulan pemain yang kuat serta perlu fokus dengan pemain yang ada. Saya gembira dengan skuad yang saya ada, tambahan pemain yang berkualiti seperti Henrikh (Mhkitaryan) juga menyertai kami,” tambah Wenger lagi.

  Arsene Wenger juga gembira yang saga perpindahan Alexis Sanchez berjaya diselesaikan dengan begitu lancar ditambah lagi Henrikh Mkhitaryan yang hadir menggantikan Sanchez.

   

  (Nota: Artikel ini ditulis oleh Sofwan Zulkepli dari Liga Perdana Inggeris Malaysia).

  Jangan lupa ikuti kami juga di

  Instagram : @lpi_my
  Twitter : @LPI_MY

  #LPIMY

  Baca Juga: Previu PL: Arsenal vs Crystal Palace

  Sumber: The Sun

  (Visited 134 times, 1 visits today)

  Aksi Berkaitan

  6 Pemain Bintang Yang Mendapat Gaji Lebih Rendah D… Senarai Penuh Perpindahan Pasukan-Pasukan PL Pada … Previu PL Matchweek 24: Arsenal vs Crystal Palace ‘Mkhitaryan Akan Lebih Maju Di Sana’ ← Artikel Sebelum Artikel Selepas →

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Comment

  Name *

  Website

  AKSI POPULAR

  Aksi Terkini

  Facebook

  Perkhidmatan Pelanggan
  [email protected]

  Ikuti Kami fb-icon twitter-icon insta-icon Jadi Penyumbang Artikel
  Tentang Kami
  Terma & Syarat
  Privasi Polisi

  Hubungi Kami

  Customer Service
  [email protected]

  Follow Us fb-icon twitter-icon insta-icon

  Jadi Penyumbang Artikel
  Tentang Kami
  Terma & Syarat
  Privasi Polisi

  Hubungi Kami

  Copyright © 2017 Inikan Bola

  Scroll Up ]]> ]]> ]]> ]]> ]]> */]]> */]]> */]]> */]]>

  Leave a comment

  Your email address will not be published.