Inikan Bola

Slogan InikanBola Slogan InikanBola JANGAN LEPASKAN

Sumber Gambar: Terengganu FC

Mon, 8, Jan, 2018, 7:00 PM | Oleh Cepat Sesuaikan Diri!

 • Penggunaan pemain import. Ya khidmat mereka ini sudah sinonim dalam kancah bola sepak di mana saja di dunia ini. Mungkin ada beberapa saja yang tidak membenarkan pengunaan pemain import. Tetapi di Malaysia khususnya, pengambilan pemain import dilihat sebagai perkara yang wajib dilakukan oleh pasukan yang bertanding dalam peringkat tertinggi bola sepak negara. Kita boleh melihat sekurang-kurangnya terdapat 4 pemain import yang membarisi pasukan dalam saingan Liga Super musim hadapan. Jika tiada pemain import, pasukan mereka seperti tidak lengkap dan tahap keyakinan mereka juga rendah.

  Pemain yang dibawa masuk pula pelbagai. Ada yang sudah biasa dengan persekitaran Liga Malaysia seperti Lee Tuck yang menyertai Terengganu FC I daripada Negeri Sembilan dan Luciano Figueroa yang kembali dari persaraan untuk menyertai JDT. Ada juga yang tidak pernah bermain di Liga Malaysia namun mempunyai pengalaman beraksi di Liga negara Asean yang lain seperti penyerang Kelantan, Ferdinand Sinaga dan penyerang Negeri Sembilan, Nicolas Velez. Tak lupa juga pemain import yang pertama kali beraksi di Liga Asean khususnya Liga Malaysia seperti Pablo Pallares dan Romel Morales Ramires.

  Kami menasihatkan agar pemain import yang dibawa masuk agar segera menyesuaikan diri dengan taktikal dan juga persekitaran Liga Malaysia. Kenapa begitu ? Kerana ini adalah satu-satunya cara anda dikekalkan pada jendela perpindahan kedua Liga Malaysia pada Mei nanti. Bagi pemain penyerang, pastikan anda mempunyai sekurang-kurangnya 5 gol dalam 5 perlawanan pertama Liga. Bagi pemain tengah pula, pastikan anda mempunyai sekurag-kurangya 4 “assist”. Bagi pemain pertahanan pula, pastikan pintu gol pasukan anda tidak dibolosi banyak gol.

  Kita sudah sering melihat pasukan yang menggantikan pemain import mereka pada pertengahan musim atas alasan tidak dapat menyesuaikan diri dengan pasukan. Jadi kalau boleh kita tidak mahu menyaksikan perkara ini berlaku.

  Bagaimana dengan pendapat anda ? Adakah anda bersetuju bahawa menyesuaikan diri dengan cepat mampu untuk menyelamatkan nasib pemain import tersebut daripada digugurkan pada pertengahan musim ?

  (Visited 187 times, 1 visits today) ← Artikel Sebelum Artikel Selepas →

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Comment

  Name *

  Website

  Berita Berkaitan

  Facebook

  Perkhidmatan Pelanggan
  [email protected]

  Ikuti Kami fb-icon twitter-icon insta-icon Jadi Penyumbang Artikel
  Tentang Kami
  Terma & Syarat
  Privasi Polisi

  Hubungi Kami

  Customer Service
  [email protected]

  Follow Us fb-icon twitter-icon insta-icon

  Jadi Penyumbang Artikel
  Tentang Kami
  Terma & Syarat
  Privasi Polisi

  Hubungi Kami

  Copyright © 2017 Inikan Bola

  Scroll Up ]]> ]]> ]]> ]]> ]]> */]]> */]]>

  Leave a comment

  Your email address will not be published.