Inikan Bola

Slogan InikanBola Slogan InikanBola JANGAN LEPASKAN

Sumber Gambar: Johor Southern Tigers

Fri, 2, Feb, 2018, 10:20 AM | Oleh Jangan Kamu Sia-Siakan Bakat Yang Ada!

 • Empat pemain Johor Darul Ta’zim iaitu Amirul Hadi Zainal, Nazmi Faiz Mansor, Fazly Mazlan dan Syafiq Ahmad akan diturunkan pangkat ke Johor Darul Ta’zim II bagi aksi separuh musim pertama Liga Malaysia musim 2018. Ketua jurulatih JDT, Ulisess Morais menyatakan bahawa tujuan kelab menghantar keempat-empat pemain ini ke JDT II adalah untuk mendapatkan “match fitness” bagi membolehkan penggiliran pemain berjalandengan lancar. Saya hanya mampu menasihatkan kepada tiga pemain muda ini agar tidak mensia-siakan bakat yang ada.

  Bermain untuk JDT II dalam saingan Liga Perdana bukanlah sesuatu yang tidak menguntungkan. Tetapi, untuk “standard” pemain seperti Nazmi, Fazly dan Syafiq, yang pernah memenangi beberapa kejuaraan besar, mereka ini seharusnya membarisi kesebelasan utama pasukan Liga Super. Tambahan pula, ketiga-tiga pemain ini masih lagi boleh dianggap sebagai pemain muda. Masa inilah mereka harus mendapatkan minit bermain yang banyak untuk mengekalkan prestasi sekaligus mempertingkatkan tahap permainan mereka. Minit bermain yang banyak maksud saya di sini ialah dalam perlawanan yang kompetitif seperti perlawanan Liga Super dan juga Piala AFC.

  Sudah berapa banyak bakat yang terbuang dalam pasukan JDT II. Antara nama-nama besar di sana adalah Shakir Shaari, Amer Saidin, Rozaimi Abdul Rahman dan Syahrul Azwari. Saya tak mahu ketiga-tiga pemain yang akan diturunkan ke JDT II ini mendapat nasib yang sama seperti Rozaimi, Shakir dan Syahrul. Bola sepak kita ni ramai pemain yang berbakat besar. Namun pada akhirnya hilang tiada khabar. Tepuk dada tanya selera sendiri. Sanggup ke kita nak melihat bakat-bakat yang ada ini tenggelam ? Dan bila dah tenggelam, kita harus menunggu lama untuk bakat cemerlang yang seterusnya muncul ? Saya tak sanggup!

  Walau apapun, saya nak ucapkan selamat maju jaya kepada Nazmi, Fazly dan Syafiq. Saya berharap walaupun kamu bertiga bermain di sainan Liga Perdana, kamu masih lagi mampu untuk beraksi cemerlang sekaligus segera kembali ke pasukan utama. Jangan jadi seperti abang-abang sebelum ini.

  Nota: Tulisan ini pendapat peribadi penulis sebagai peminat bola sepak Malaysia dan tidak semestinya mewakili pendapat InikanBola.

  Baca Juga: Mampukah JDT Mempertahankan Takhta Liga Super ?

  (Visited 191 times, 2 visits today)

  Aksi Berkaitan

  Siapakah Ampersand Sports Ini ? Liga Super 2018: PKNP Berdepan Ujian Sebenar! 5 Derby Dalam Saingan Bolasepak Malaysia Musim 201… Mampukah Harimau Selatan Membenam Muanthong ? ← Artikel Sebelum Artikel Selepas →

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Comment

  Name *

  Website

  AKSI POPULAR

  Aksi Terkini

  Facebook

  Perkhidmatan Pelanggan
  [email protected]

  Ikuti Kami fb-icon twitter-icon insta-icon Jadi Penyumbang Artikel
  Tentang Kami
  Terma & Syarat
  Privasi Polisi

  Hubungi Kami

  Customer Service
  [email protected]

  Follow Us fb-icon twitter-icon insta-icon

  Jadi Penyumbang Artikel
  Tentang Kami
  Terma & Syarat
  Privasi Polisi

  Hubungi Kami

  Copyright © 2017 Inikan Bola

  Scroll Up ]]> ]]> ]]> ]]> ]]> */]]> */]]> */]]> */]]>

  Leave a comment

  Your email address will not be published.