Inikan Bola

Slogan InikanBola Slogan InikanBola JANGAN LEPASKAN

FourFourTwo

Tue, 5, Dec, 2017, 9:53 AM | Oleh Liga Super Tanpa Felda Akan Sedikit Ganjil

 • Semalam, pihak Perkongsian Liabiliti Terhad Bolasepak Malaysia (FMLLP) telah memutuskan bahawa pasukan Felda United akan bermain dalam saingan Liga Perdana musim hadapan. Hal ini kerana pasukan Felda United gagal untuk mengemukakan dokumen penyata kewangan beraudit yang diperlukan bagi melengkapkan perlesenan kelab. Selain Felda United, pasukan Terengganu FC II juga diturunkan ke saingan Liga Perdana kerana mereka akan menjadi “feeder club” bagi pasukan Terengganu FC I.

  Kami akui Liga Super tanpa Felda akan berasa sedikit ganjil. Kita boleh melihat pasukan Felda United mempunyai antara fasiliti yang terbaik dalam negara dan juga mereka mempunyai stadium sendiri. Pada musim 2016, Felda merupakan pencabar utama pasukan JDT dalam merebut gelaran Liga Super. Musim 2017, walaupun Felda bermula dengan sedikit goyah dalam saingan Liga, tetapi mereka masih mampu untuk menamatkan saingan di tangga ketiga. Malah, ketua jurulatih mereka, B.Sathianathan berkata Liga Super pasti akan merindui aksi Felda United.

  Dengan tersingkirnya Felda ke Liga Perdana, terdapat beberapa tuduhan yang dilontarkan terhadap pihak FMLLP. Antara tuduhan yang dilontarkan ialah FMLLP sengaja menganiaya Felda supaya memberi kelebihan buat JDT. Hal itu dinafikan oleh CEO mereka iaitu Kevin Ramalinggam. Kevin berkata, tersingkinya Felda ke Liga Perdana adalah disebabkan kesalahan mereka sendiri. Mereka gagal untuk mengemukakan dokumen yang diperlukan untuk perlesenan kelab.

  Tempat Felda United dan Terengganu FC II akan digantikan dengan pasukan Negeri Sembilan dan juga PKNP FC. Kongsikan dengan kami pandangan anda mengenai perkara di atas.

  (Visited 25 times, 1 visits today) ← Artikel Sebelum Artikel Selepas →

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Comment

  Name *

  Website

  BERITA BERKAITAN

  Facebook

  Adsense

  Perkhidmatan Pelanggan
  [email protected]

  Ikuti Kami fb-icon twitter-icon insta-icon Jadi Penyumbang Artikel
  Tentang Kami
  Terma & Syarat
  Privasi Polisi

  Hubungi Kami

  Customer Service
  [email protected]

  Follow Us fb-icon twitter-icon insta-icon

  Jadi Penyumbang Artikel
  Tentang Kami
  Terma & Syarat
  Privasi Polisi

  Hubungi Kami

  Copyright © 2017 Inikan Bola

  Scroll Up ]]> ]]> ]]> ]]> ]]>

  Leave a comment

  Your email address will not be published.