Inikan Bola

Slogan InikanBola Slogan InikanBola JANGAN LEPASKAN

Sumber gambar: Negeri Sembilan FA

Thu, 4, Jan, 2018, 9:30 AM | Oleh Mampukah Negeri Sembilan Mencabar?

 • Kali terakhir kita melihat pasukan Negeri Sembilan dalam kancah Liga Super adalah pada musim 2013 dimana mereka menamatkan saingan di tangga tercorot. Negeri Sembilan hanya mengutip 10 mata sepanjang musim berkat 1 kemenangan dan 7 seri. Musim hadapan, mereka sudah pasti tidak mahu mengulangi mimpi ngeri musim 2013 lalu.

  Persiapan Negeri Sembilan untuk menghadapi saingan musim hadapan boleh dikatakan berjalan dengan baik. Mereka diperkuatkan oleh penjaring terbanyak Sukan SEA 2017, N.Thanabalan yang menyertai semula pasukan daripada Felcra FC. Selain Thana, Negeri Sembilan menandatangani Rizal Fahmi Abdul Rosid, Fakhrul Aiman Sidid, Ahmad Syihan Hazmi, Aizulridzwan Razali, Fauzan Dzulkfli dan Khairul Izuan Rosli. Selain pemain tempatan, setakat ini Negeri Sembilan menandatangani empat pemain import iaitu pemain Singapura, Madhu Mohana, Kim Do Heon, Flavio Beck Junior dan Nicolas Velez. Velez berjaya menjaringkan 13 gol buat kelab Thailand tersebut. Kali ini nampaknya pengurusan Negeri Sembilan mengambil langkah berhati-hati dalam pengambilan pemain import.

  Kami berpendapat bahawa Negeri Sembilan mampu untuk kekal dalam saingan Liga Super bagi semusim lagi. Kombinasi pemain tempatan dan pemain import boleh membantu Negeri Sembilan musim hadapan. Lagipun, pemain yang ditandatangani rata-rata sudah masak dengan liku-liku Liga Super.

  Menurut anda, bolehkan Negeri Sembilan mencabar pasukan lain dalam Liga Super ? Mari kongsikan pandangan anda bersama kami.

  (Visited 182 times, 1 visits today)

  Aksi Berkaitan

  PKNP FC Buat Persediaan Rapi Mampukah Penyerang Muda Selangor Menyerlah ? Cepat Sesuaikan Diri! Evan Bakal Beri Nafas Baru Buat Selangor. ← Artikel Sebelum Artikel Selepas →

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Comment

  Name *

  Website

  AKSI POPULAR

  Aksi Terkini

  Facebook

  Perkhidmatan Pelanggan
  [email protected]

  Ikuti Kami fb-icon twitter-icon insta-icon Jadi Penyumbang Artikel
  Tentang Kami
  Terma & Syarat
  Privasi Polisi

  Hubungi Kami

  Customer Service
  [email protected]

  Follow Us fb-icon twitter-icon insta-icon

  Jadi Penyumbang Artikel
  Tentang Kami
  Terma & Syarat
  Privasi Polisi

  Hubungi Kami

  Copyright © 2017 Inikan Bola

  Scroll Up ]]> ]]> ]]> ]]> ]]> */]]> */]]> */]]> */]]>

  Leave a comment

  Your email address will not be published.