Inikan Bola

Slogan InikanBola Slogan InikanBola JANGAN LEPASKAN

FAM

Wed, 22, Nov, 2017, 9:38 AM | Oleh Mereka Tidak Hormat!

 • Keputusan Persatuan Bola Sepak Negeri Pahang (PBNP) untuk tidak menyertai kejohanan Piala AFC tahun hadapan dianggap tidak profesional dan tidak menghormati badan bola sepak negara. Perkara itu dinyatakan oleh Pengarah Teknikal Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM), Peter De Roo menerusi akaun media sosial Facebook rasmi badan induk itu – Football Association of Malaysia (Official), sebentar tadi.

  “Kami mahu bola sepak lebih berkembang di pentas antarabangsa untuk mendapatkan pendedahan dengan lebih banyak lagi pada peringkat tertinggi. Walaubagaimanapun adalah sukar untuk kami melangkah jauh jika ada pasukan yang tidak mengambil berat pertandingan antarabangsa. Mereka hanya mahu bermain dalam pertandingan domestik sahaja seperti yang dilakukan oleh pasukan Pahang. Inilah realiti bolasepak tanahair.Tidak pernah dalam hidup saya melihat mana-mana pasukan dalam dunia menolak peluang bermain di peringkat antarabangsa. Tindakan menarik diri dari pertandingan AFC menunjukkan pasukan Pahang tidak menghormati AFC. Tindakan ini juga boleh menjejaskan ranking negara dan juga hubungan baik yang terjalin diantara FAM dan AFC.”

  Semalam, Setiasuaha Agung PBNP, Norlia Abdul Manaf menyatakan bahawa Pahang tidak berminat dengan slot AFC tersebut dan mahu menumpukkan fokus terhadap saingan Liga Malaysia musim hadapan.

  (Visited 84 times, 1 visits today)

  Aksi Berkaitan

  PBNP Sahkan 8 Pemain Musim Ini Digugurkan Pahang Mampu Cabar Kejuaraan? JDT Diundi Bersama Persija Jakarta Liga Super 2018: JDT Dominan, Kelantan Dan Terengg… ← Artikel Sebelum Artikel Selepas →

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Comment

  Name *

  Website

  AKSI POPULAR

  Aksi Terkini

  Facebook

  Perkhidmatan Pelanggan
  [email protected]

  Ikuti Kami fb-icon twitter-icon insta-icon Jadi Penyumbang Artikel
  Tentang Kami
  Terma & Syarat
  Privasi Polisi

  Hubungi Kami

  Customer Service
  [email protected]

  Follow Us fb-icon twitter-icon insta-icon

  Jadi Penyumbang Artikel
  Tentang Kami
  Terma & Syarat
  Privasi Polisi

  Hubungi Kami

  Copyright © 2017 Inikan Bola

  Scroll Up ]]> ]]> ]]> ]]> ]]> */]]> */]]> */]]> */]]>

  Leave a comment

  Your email address will not be published.