Inikan Bola

Slogan InikanBola Slogan InikanBola JANGAN LEPASKAN

Sumber Gambar: Twitter Safawi Rasid

Mon, 15, Jan, 2018, 10:12 AM | Oleh Safawi Rasid: Inikah Yang Kita Nantikan Selama Ini ?

 • Temasya Piala Asia Bawah 22 Tahun di China kali ini telah meninggalkan kesan yang tersendiri kepada peminat bola sepak Malaysia. Kita boleh melihat bagaimana anak-anak buah Datuk Ong Kim Swee berjuang habis-habisan ketika menentang pasukan-pasukan terbaik di peringkat bola sepak Asia. Selain itu, kita juga boleh melihat barisan pemain yang nantinya akan menjadi pemain utama skuad kebangsaan pada masa akan datang. Dan antara nama yang menjadi sebutan ialah penyerang Johor Darul Ta’zim, Safawi Rasid.

  Safawi telah berjaya menjaringkan dua gol dalam temasya setakat ini. Gandingan beliau bersama penyerang Kedah, Akhyar Rashid berjaya mencetuskan gerun kepada pertahanan lawan. Banyak percubaan berbahaya dilancarkan ke gawang lawan terutamanya ketika kita menentang Jordan. Hanya saja peluang Akhyar dan Matthew Davies dinafikan oleh tiang gol.

  Jika Safawi berjaya mengekalkan momentum cemerlang beliau, tidak mustahil beliau mampu untuk menjaringkan lebih banyak gol sekaligus membawa Malaysia mara ke peringkat seterusnya. Kami percaya Safawi Rasid adalah jawapan kepada krisis penyerang yang dihadapi oleh skuad senior negara ketika ini. Kita sudah lama ketandusan penyerang berbisa di peringkat senior. Kali terakhir kita mempunyai penyerang yang benar-benar berbisa adalah Safee Sali dan Norshahrul Idlan Talaha pada 2010 hingga 2012. Dengan adanya Safawi, sekurang-kurangnya kita masih lagi ada harapan.

  Apa pendapat anda ? Adakah Safwi Rasid ni mampu untuk menjadi penyerang utama skuad kebangsaan satu hari nanti ? Mari kongsikan pendapat anda bersama kami.

  (Visited 156 times, 1 visits today)

  Aksi Berkaitan

  Akhyar Rashid: Pemain Ini Istimewa! Khalid Jamlus: Gagal Ke Luar Tetapi Menjadi Raja D… Syamer Dan Akhyar Harus Diturunkan ? Sabtu, Hujan, Traffic Jam, & Selangor Champion… ← Artikel Sebelum Artikel Selepas →

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Comment

  Name *

  Website

  AKSI POPULAR

  Berita Berkaitan

  Facebook

  Perkhidmatan Pelanggan
  [email protected]

  Ikuti Kami fb-icon twitter-icon insta-icon Jadi Penyumbang Artikel
  Tentang Kami
  Terma & Syarat
  Privasi Polisi

  Hubungi Kami

  Customer Service
  [email protected]

  Follow Us fb-icon twitter-icon insta-icon

  Jadi Penyumbang Artikel
  Tentang Kami
  Terma & Syarat
  Privasi Polisi

  Hubungi Kami

  Copyright © 2017 Inikan Bola

  Scroll Up ]]> ]]> ]]> ]]> ]]> */]]> */]]> */]]>

  Leave a comment

  Your email address will not be published.