Inikan Bola

Slogan InikanBola Slogan InikanBola JANGAN LEPASKAN

Sun, 21, Jan, 2018, 9:00 AM | Oleh Then vs Now: 5 Pemain Bola Sepak Negara Semasa Muda

 • “Masa muda adalah zaman kegemilangan”. Kami pasti anak-anak muda zaman sekarang selalu mendengar ayat tersebut daripada ahli keluarga atau rakan yang lebih tua. Kontesk ini juga diguna pakai dalam bola sepak. Kali ini, kami akan membawakan kepada anda 5 pemain bola sepak negara semasa mereka muda. Enjoy!

  1. Safee Sali

  Bekas penyerang kebangsaan ini pada awal karier beliau memiliki rambut yang panjang. Korang boleh tengok masa beliau mewakili Sarawak dan Kuala Lumpur. Apabila Safee menyertai Selangor, barulah beliau memotong rambut. Korang suka yang mana ? Safee berambut panjang atau pendek ?

  2. Khairul Helmi

  “One club man” ini dikenali kerana sikap sempoi beliau di luar padang. Pada awal karier Keon ketika mewakili Kedah, beliau berambut panjang dan belum mempunyai jambang. Sekarang, penampilan Keon lebih kemas serta berjambang. Korang boleh tengok rating jambang Khairul Helmi di sini

  3. Khairul Fahmi

  Khairul Fahmi Che Mat atau Apek mula membuat nama dalam persada bola sepak Malaysia apabila beliau membantu Malaysia memenangi pingat emas Sukan SEA 2009 lalu. Ketika itu, beliau berpenampilan persis seperti penjaga gol dalam filem Shaolin Soccer. Mungkin Apek terinspirasi daripada penjaga gol tersebut. Itu yang “perform” tu.

  4. Amri Yahyah

  Legenda Selangor yang satu ini memang terkenal di kalangan peminat Red Giants. Masa awal mula beliau mewakili Selangor, Wak Am juga mempunyai rambut yang panjang. Berbeza dengan penampilan beliau hari ini. Rambut Wak Am lebih kema dan beliau tidak lupa untuk memakai “pomade” untuk membuat rambut beliau bersinar.

  5 Aidil Zafuan

  Kembar kepada Zaquan Adha ini tergolong dalam pemain bola sepak yang mempunyai para rupa yang kacak. Semasa awal karier beliau, Aidil dan adiknya terkenal dengan rambut “pacak” ke atas. Sekarang, penampilan beliau lebih kemas. Tiada rambut “pacak” dah.

  Haa itu dia perbezaan 5 pemain bola sepak negara ketik awal mula berkarier sehingga sekarang. Anda lebih suka yang mana ? Atau anda ada perbezaan sendiri untuk pemain selain daripada 5 pemain di atas ? Mari kongsikan bersama kami.

  Baca Juga: Jambang Paling Menawan Dalam Liga Malaysia

  (Visited 362 times, 1 visits today)

  Aksi Berkaitan

  Sesi Wawancara Eksklusif Bersama Azidan Sarudin Kelab Luar Mahukan Khidmat Danial Amier ? 6 Pemain Yang Harus Diberi Perhatian Dalam Liga Su… Hadiah Perpisahan ? ← Artikel Sebelum Artikel Selepas →

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Comment

  Name *

  Website

  AKSI POPULAR

  Berita Berkaitan

  Facebook

  Perkhidmatan Pelanggan
  [email protected]

  Ikuti Kami fb-icon twitter-icon insta-icon Jadi Penyumbang Artikel
  Tentang Kami
  Terma & Syarat
  Privasi Polisi

  Hubungi Kami

  Customer Service
  [email protected]

  Follow Us fb-icon twitter-icon insta-icon

  Jadi Penyumbang Artikel
  Tentang Kami
  Terma & Syarat
  Privasi Polisi

  Hubungi Kami

  Copyright © 2017 Inikan Bola

  Scroll Up ]]> ]]> ]]> ]]> ]]> */]]> */]]> */]]>

  Leave a comment

  Your email address will not be published.