Inikan Bola

Slogan InikanBola Slogan InikanBola JANGAN LEPASKAN

Stadium Astro

Mon, 4, Dec, 2017, 2:30 PM | Oleh Yusri Che Lah Jadi Pembantu Jurulatih Kelantan

 • Bekas ketua jurulatih Felcra FC, Yusri Che Lah menjadi individu terbaru yang menyertai pasukan Kelantan bagi saingan Liga Malaysia musim hadapan. Beliau diberi mandat sebagai penolong jurulatih pasukan. Perkara ini disahkan sendiri oleh presiden Persatuan Bola Sepak Kelantan ( KAFA), Bibi Ramjani Ilias Khan. Berkemungkinan besar jawatan ketua jurulatih Kelantan akan diambil alih oleh Shatit Bensoh setelah ketua jurulatih sebelumnya, Zahasmi Ismail memutuskan untuk berpisah dengan pasukan dari pantai timur tersebut.

  Nama Yusri Che Lah sememangnya boleh dikatakan sebagai legenda dalam arena bola sepak Malaysia. Penampilan cemerlang beliau ketika mewakili Perlis pada tahun 1996 menjadi titik permulaan dalam karier gemilang Yusri. Setelah bersara daripada arena bola sepak, Yusri mencuba nasib dalam bidang kejurulatihan bersama pasukan Perlis dan juga Felcra FC dalam saingan Liga FAM.

  Yusri dan Shatit bakal dibantu oleh bekas pemain Kelantan, Nazaruddin Mohd. Zin. Pengalaman Yusri boleh digunakan oleh pasukan Kelantan dalam membentuk pasukan ampuh bagi saingan Liga musim hadapan. Kelantan pastinya tidak mahu mengulangi mimpi buruk musim 2017 apabila mereka hanya mampu bersaing di peringkat bawahan Liga dan menamatkan musim 2017 di tangga ke-10, hanya dibezakan satu mata dengan pasukan Sarawak yang tersingkir ke saingan Liga Perdana.

  (Visited 30 times, 3 visits today) ← Artikel Sebelum Artikel Selepas →

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Comment

  Name *

  Website

  BERITA BERKAITAN

  Facebook

  Adsense

  Perkhidmatan Pelanggan
  [email protected]

  Ikuti Kami fb-icon twitter-icon insta-icon Jadi Penyumbang Artikel
  Tentang Kami
  Terma & Syarat
  Privasi Polisi

  Hubungi Kami

  Customer Service
  [email protected]

  Follow Us fb-icon twitter-icon insta-icon

  Jadi Penyumbang Artikel
  Tentang Kami
  Terma & Syarat
  Privasi Polisi

  Hubungi Kami

  Copyright © 2017 Inikan Bola

  Scroll Up ]]> ]]> ]]> ]]> ]]>

  Leave a comment

  Your email address will not be published.