(Piala Dunia) Burger Sedap Bak Pemenang Dunia

Burger Oh Burger…sungguh enak dimakan sewaktu Piala Dunia! Apabila sudah tiba masanya untuk Piala Dunia, bola sepak bukanlah satu-satunya perkara yang menarik minat penggemar sukan. McDonald’s tahu ini sangat baik dan itulah sebabnya McDonald’s Brazil telah melancarkan lapan burger baru dalam perayaan acara sukan yang akan datang. Kali ini walaupun, kempen itu akan menghormati bukan sahaja tujuh negara (seperti dalam tahun-tahun yang lain) tetapi LAPAN negara yang menjadi juara sepanjang masa. Semak mereka di bawah:

McDonald’s Burger untuk Piala Dunia 2018

Hanya dipromosikan di Brazil, garisan snek Piala Dunia kembali dalam edisi kelima dengan banyak ciri-ciri baru. Untuk kali pertama, kentang goreng akan mempunyai versi tersuai, sepadan dengan setiap burger, dan McBrasil akan tersedia pada menu setiap hari dalam seminggu. Sebagai tambahan kepada penghormatan kepada pemilihan hijau dan kuning, pengguna masih dapat merasai sandwic yang dibuat khusus untuk pasukan dari Jerman, Sepanyol, Uruguay, Argentina, Inggris, Perancis, dan Itali.

Semua makanan ringan akan menjadi sebahagian daripada koleksi Tanda Tangan dan akan dijual pada 24 April di seluruh rantaian tempatan Brazil. Ingatlah bahawa burger Piala membawa unsur-unsur khas gastronomi setiap negara, seperti kes McItalia, yang datang dengan polpetone, irisan pepejoni dan sos tomato kering.

McItali (Ahad)

Sumber Gambar: McDonald Brasil

Dibuat dari mozzarella, polpetone, tomato, pepperoni dan saus sos dengan tomato kering pada roti brioche. Ia mengiringi McFritas tradisional dengan sos muzara dengan tomato kering dan bacon cincang.

McPerancis (Isnin)

Sumber Gambar: McDonalds Brasil

Cendawan karamel, dua burger, keju emmental, campuran daun, bawang renyah dan sos brie pada roti bijan. Hidangkan dengan kentang pedesaan dengan sos brie dan bacon cincang.

McSepanyol (Selasa)

Sumber Gambar: McDonald’s Brasil

Mozzarella, dua pati burger, campuran daun, tomato, kanopi iris dan mayonis zaitun pada roti brioche. Hidangkan dengan kentang desa dengan mayonis zaitun dan bacon cincang.

McJerman (Rabu)

Sumber Gambar: McDonald’s Brasil

Bawang karamel, 2 keping keju emmental antara dua hamburger, daging babi, tomato dan mustard pedesaan pada roti bijan. Hidangkan dengan kentang pedesaan dengan sos mayones dan bacon cincang.

McUruguay (Khamis)

Sumber Gambar: McDonald’s Brasil

Terdiri daripada 2 keping keju emmental antara 2 burger, iris canola, bawang renyah dan chimichurri mayonis pada roti brioche. Ia mengiringi McFritas tradisional dengan sos chimichurri mayonis dan bacon cincang.

McEngland (Jumaat)

Sumber Gambar: McDonald’s Brasil

Terdiri dari 2 keping keju emmental antara 2 burger, acar, bacon kacangan, bawang renyah dan sos barbeku pada roti bijan. Ia mengiringi McFritas tradisional dengan sos cheddar dan bacon cincang.

McArgentina (Sabtu)

Sumber Gambar: McDonald’s Brasil

Terdiri dari 2 keping keju cheddar antara 2 burger, bacon, tomato, salad keriting dan chimichurri mayonis pada roti brioche. Hidangkan dengan kentang desa dengan sos mayonis hijau dan daging cincang.

McBrazil (Setiap Hari)

Sumber Gambar: McDonald’s Brasil

Dua hamburger, keju Brazil yang tipikal, campuran daun, daging dan mayonis hijau pada roti brioche. Kumpulkan McFritas atau kentang pedesaan khas pada hari itu.

Sekiranya anda berpeluang tinggal di Brazil atau melancong tidak lama lagi, inilah yang anda boleh bawa burger itu! Anda boleh melihatnya dengan lebih di sini.

Tetapi bagi rakyat marhaen yang di Malaysia ini, anda boleh mendapatkan Rio Burger terbaru di McDonald’s berdekatan anda. Biarkan selera anda menari ke irama Brazil dalam kegemaran peminat ini – Beef Rio Burger. Sapi daging lembu berair yang dihiasi dengan sos Spicy Rio dan sayur-sayuran segar, dalam pecah warna, semuanya dalam bun bola sepak. Tidak lupa peminat ayam, tahun ini ia datang dengan NEW Burger Rio Burger! Sama ada daging lembu atau ayam, menggigit Rio Burger hari ini, yang paling dinikmati dengan Coke McFreeze ™ yang hangat dan hidangan yang disediakan oleh Fries Mega panas.

Sumber Gambar: McDonald’s Malaysia

Pilihan makanan Piala Dunia McDonald’s Malaysia tidak sebanyak McDonald’s Brasil. Tetapi jika burger bukan apa yang anda inginkan dan anda lebih sukakan makanan Asean yang termaktub dalam diri anda. Wokit.my menyediakan 2,000 kombinasi makan untuk pilihan anda! Anda boleh membuat pilihan daripada 6 jenis kuah mereka, kemudian pilih 2 sayuran daripada 6 yang mereka ada.  Anda juga boleh membuat tambahan telur atau saiz, padankan dengan pilihan karbohidrat idaman hati anda! Ianya,  sangat mudah dan mereka membuat penghantaran makanan juga. Jadi anda boleh makan makanan pilihan anda dengan selese di hadapan TV di rumah sahaja. Jika mahu merasa makanan itu panas & segar, mereka berada di dua lokasi iaitu Bangsar & Subang! Penulis paling sukakan Brown Rice + Daging + Capsicum + Salted Egg, makan panas-panas di dalam takeout box itu memang sebijik macam cerita dalam Hollywood digandingkan pula bersama Coca-cola memang best!

Anda mungkin berminat dengan artikel (Piala Dunia) Rekod-Paling Banyak Di Bawah Ancaman?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *