(Piala Dunia) Croatia menamatkan kempen Rusia untuk mencapai separuh akhir

Croatia telah mencapai separuh akhir Piala Dunia, hanya untuk kali kedua, apabila kemenangan penentuan penalti 4-3 ke atas Rusia. Kedua-dua pasukan tidak dapat dipisahkan selepas 120 minit masa perlawanan, dengan perlawanan berakhir 2-2 sebelum diakhiri dengan masa sepakan penalti.

Denys Cheryshev dan Mario Fernandes menjaringkan gol untuk pasukan tuan rumah sementara Andrej Kramaric dan Domagoj Vida menjaringkan gol untuk Croatia.

Separuh masa pertama ternyata menjadi agak membosankan yang ironinya jelas kedua-dua pasukan menyerang dengan cemerlang antara satu sama lain. Rusia meledakkan gol pertama selepas bekas pemain tengah Real Madrid, Denys Cheryshev melakukan  tendangan untuk mendapatkan gol tersebut. Dia berada di bahagian tengah, melangkah ke hadapan sebelum bertukar hantaran dengan Artem Dzyuba.

Kemudian dia beralih bola ke kiri dan berubah arah dari tuan rumah dan membuat sepakan ke hujung gawang gol. Croatia tidak perlu menunggu lama untuk menyamakan kedudukan. Satu gerakan ‘clever‘ dari Ivan Perisic menghantar  kepada Mario Madzukic . Penyerang tinggi lampai memasuki kotak dan memilih Andrej Kramaric supaya menanduk tepat untuk mendapatkan gol.

Tetapi itu hanya pada babak masa pertama apabila mendapat peluang. Luka Modric dan Ivan Rakitic tidak dapat menentukan tempo manakala Rusia berpuas hati untuk bermain tenang dan menyerang.

Corak permainan kekal hampir sama sehingga  separuh masa kedua. Tidak banyak berubah sehingga tamat wisel masa pertama.

Rusia  bertahan dengan sedaya-upaya , membuat pertahanan yang kuat menghadapi serangan Croatia tetapi telah menemui kecacatan apabila  Kramatic melakukan silangan dan bola tersebut jatuh kepada pemain sayap Inter Milan , membuat sepakan lalu terkena tiang dan bola tersebut melambung keluar.

Baca: [Piala Dunia] England Seolah-olah Ke Final Piala Dunia 2018

Dapatkan Phone Case Jersi Piala Dunia 2018 Made by BlankCo Di sini. Jangan lupa untuk masukkan kod INIKANBOLA untuk dapatkan diskaun 10% (Klik Gambar Di Bawah Ini)

Nota: Setiap pembelian anda di BlankCo dengan menggunakan kod INIKANBOLA, kami akan mendapat sebahagian dari hasil penjualan itu. Ayuh, teruskan menyokong kami!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *