(Piala Dunia) Paul Pogba mencipta sejarah Man Utd di Piala Dunia

Selain memainkan peranan utama dalam kemenangan Perancis ke atas Croatia pada perlawanan akhir Piala Dunia Ahad lalu, Paul Pogba juga membuat sedikit sejarah Man Utd.

Pemain berusia 25 tahun itu dalam prestasi yang baik sepanjang musim panas ini di Rusia, bertindak sebagai penggerak untuk Perancis di bahagian tengah .

Dia menjaringkan satu gol dalam kemenangan ke atas Croatia untuk membantu Perancis menjuarai kemenangan 4-2 di perlawanan akhir Piala Dunia, dan kini dia boleh menambah kemenangan Piala Dunia dalam senarai pencapaian dan penghormatannya.

Walau bagaimanapun, seperti yang dilihat di tweet di bawah ini dari OptaJoe, pemain antarabangsa Perancis juga mencipta namanya menjadi buah mulut penyokong Man Utd  kerana dia sebagaimana dia membuat kejutan menjadi pemain pertama untuk kelab itu menjaringkan gol dalam perlawan akhir Piala Dunia.

 

Memandangkan beberapa nama terkenal yang telah bermain untuk Red Devils sejak bertahun-tahun, ini adalah satu kejutan yang tidak pernah dicapai oleh Pogba sebelum ini, tetapi pemain midfield yang sering dikritik itu kini akan dapat berbangga dengan pencapaian dia.

Bagi peminat Man Utd, mereka pasti akan berharap pemain Perancis itu boleh memanfaatkan musim panas ini sebagai platform bagi menaikkan kelab Man Utd, dari segi menjadi pemimpin sebenar untuk pasukan Jose Mourinho dan secara konsisten untuk terus membuktikan dirinya sebagai salah satu pemain tengah yang hebat di Eropah.

Selesai dengan tangan kosong pada akhir musim lalu, tekanan bagi mereka di Old Trafford untuk mendapatkannya kali ini.

Dapatkan Phone Case Jersi Piala Dunia 2018 Made by BlankCo Di sini. Jangan lupa untuk masukkan kod INIKANBOLA untuk dapatkan diskaun 10%: http://bit.ly/2NrF56X

Nota: Setiap pembelian anda di BlankCo dengan menggunakan kod INIKANBOLA, kami akan mendapat sebahagian dari hasil penjualan itu. Ayuh, teruskan menyokong kami!

Artikel menarik : [Piala Dunia] Griezmann Sedang Diasah Menjadi Seperti Zidane

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *