(Piala Dunia)Siapa pengadil dalam perlawanan akhir Perancis dan Croatia?

Peringkat akhir Piala Dunia 2018 telah ditetapkan pada hari Ahad dengan Perancis dan Croatia menetapkan untuk melakukan pertembungan terakhir dan siapakah pengadil dalam perlawanan akhir Perancis dan Croatia?

Croatia telah bermain tiga kali berturut-turut dalam tempoh 120 minit dan mereka mengalahkan England dalam perlawanan separuh akhir 2-1.

Pemain Croatia tidak  menunjukkan keletihan dan, sebenarnya, mereka terus berusaha  bermain dengan baik dan menjaringkan gol dalam 20 menit terakhir dan sekali lagi dalam waktu tambahan.

Sementara itu, Les Bleus melangkah ke perlawanan akhir Piala Dunia pada hari Ahad dengan kemenangan 1-0 ke atas Belgium.

Pemain pertahanan Barcelona Samuel Umtiti menanduk bola dengan cemerlang untuk memastikan Perancis maju ke perlawanan akhir Piala Dunia buat kali ketiga.

Pemain Perancis itu bersinar di peringkat kalah mati dan akan bertanding di peringkat akhir ketiga dan terakhir mereka pada 2006.

Siapa pengadil dalam final Piala Dunia 2018?

mata helang beliau akan diingati pada akhir 2006 – di mana Perancis kalah dengan Itali selepas Zinedine Zidane diberikan kad merah – perlawanan itu diberi tugas kepada pengadil Argentina, Horacio Elizondo. ia seperti hal lama akan terjadi kembali ketika FIFA  menamakan pengadil Argentina dari Argentina.

Nestor Pitana akan mengadili final Piala Dunia Ahad ini di antara Perancis dan Croatia, menurut laman sesawang Goal.

Pemain berusia 43 tahun itu dihormati oleh FIFA dan bertugas sebagai pengadil masa perlawanan pembukaan perlawanan antara Rusia dan Arab Saudi.

Peminat Croatia dan Perancis akan ingat bahawa dia bertanggungjawab untuk kemenangan suku akhir Perancis ke atas Uruguay dan pertembungan 16 terakhir Croatia dengan Denmark.

Dia akan bersama  penolong pengadil Hernan Maidana dan Juan Belatti, serta keempat pegawai rasmi Bjorn Kuipers.

Dapatkan Phone Case Jersi Piala Dunia 2018 Made by BlankCo Di sini. Jangan lupa untuk masukkan kod INIKANBOLA untuk dapatkan diskaun 10%: http://bit.ly/2NrF56X

Nota: Setiap pembelian anda di BlankCo dengan menggunakan kod INIKANBOLA, kami akan mendapat sebahagian dari hasil penjualan itu. Ayuh, teruskan menyokong kami!

Baca Lagi: (Piala Dunia) Perlawanan Akhir 2018, 5 Perkara Untuk Anda Tahu!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *